Kulturforum UNGA

Välkommen till Kulturforum UNGA fredag den 15 november på Glashuset i Gislaved. En helkväll för alla unga kulturintresserade i Jönköpings län med workshops, föreläsning och samtal om kultur.

Allt är GRATIS! Ingen anmälan krävs. Vi bjuder på enklare vegetarisk mat. Buss går från Nässjö 15.30 (Nässjö tågstation, busshållplatserna) och Jönköping 16.15 (tågstationen, parkeringen jämte busstationen). Bussen går tillbaka 22.00 till samma hållplatser.

Varför gör vi det här?
För att ge unga en möjlighet att ge sin röst gällande kulturen i vårt län, som även blir ett underlag till fortsatt samtal under lördagens forum. Kulturform UNGA är en arena för dialog av och med unga i vårt län.

Program

Vill du visa upp din verksamhet på vår kulturmarknad? Kontakta cajsa.lof@rjl.se

17:30

Insläpp

17:30

Slöjda, måla, skriv, spela, dansa. På Kulturmarknaden får du prova på och prata kultur, upptäck projekt, träffa kulturföreningar och verksamheter, bidra till diskussioner på Kulturforum för vuxna på vår tankevägg och mycket mer! Pågår hela kvällen.

18:00

Föreläsning om arrangörskap med Louise Lindén
Är du intresserad av att arrangera egna events? Louise Lindén från LiveGreen berättar om sin berättelse om hur en skoltrött landsbygdstjej blev en kungligt prisbelönad företagsledare, genom att följa sin inre kompass och kliva utanför sin comfort zone. Hon ger exempel på hur andra ungdomar har förvandlat frustation till innovation och därmed tagit makten över sitt liv och sin omvärld. 

19:30

Workshop i hållbara events med LiveGreen, Popquiz ”Musikens makt”, lär dig allt om effektsminkning, Stepworkshop, filmvisning av ”Lingonnatten” och ”Henningsson” skapade av lokala regissörer. Programpunkter kan tillkomma.

            21:00

Talkshow med Warsamenator

Hur är kulturklimatet i vårt län? Kan vi skapa och uppleva kultur? Youtube-duon Anisa och Yusra Warsame ”Warsamenators” samtalar med gäster på temat kultur i Jönköpings län. 

22:00

Slut

Kulturforum UNGA arrangeras i samarbete med: