Workshops och andra aktiviteter

Föreläsning och workshop i hållbara events och arrangörskap
Är du intresserad av att arrangera egna events? Louise Lindén från LiveGreen bjuder deltagarna på en berättelse om hur en skoltrött landsbygdstjej blev en kungligt prisbelönad företagsledare, genom att följa sin inre kompass och kliva utanför sin comfort zone. Hon ger exempel på hur andra ungdomar har förvandlat frustration till innovation och därmed tagit makten över sitt liv och sin omvärld. Efter föreläsningen får du en snabbutbildning i socialt entreprenörskap och festivalplanering av Louise Lindén och Alina Minkova. Har du en idé som du vill ha stöd i att förverkliga – ta med den!

Dansworkshop i Stepp
Testa på den rytmiska dansstilen stepp! Du lär dig grunderna i stepp och utvecklar stegen efter dina egna förkunskaper. Du kan därför vara både nybörjare och erfaren dansare för att gå på denna workshop. Man behöver inte ha steppskor. Vanliga gympaskor eller skor med lite hårdare sula fungerar. Ledare är Linda Fröding från Jönköping.

Skriv en egen novell
Är du intresserad av att skriva? Under denna workshop får du lära dig hur man skriver en egen novell. Camilla Mollung från Jönköpings Litteraturhus håller i workshopen.

Effektsmink
Lär dig hur man gör effektfulla sminkningar som kan transformera dig till en annan karaktär. Erica Karlsson, ursprungligen från Nässjö och jobbar idag med dans- och ungdomsföreningar, visar olika material och tekniker och du kan välja att titta på eller själv testa att skapa en effektfull sminkning.

Improvisationsteater
Med Alexandra Sahlin, Scenverkstan

Filmvisning
Vi visar två kortfilmer som är regisserade av personer från Jönköpings län. ”Lingonnatten” med regi av Erica Elfström (från Nässjö, nu lärare och filmarbetare i Malmö) och ”Henningsson” med regi av Lina Engborg (från Nässjö, nu filmarbetare i LA).

Musikquizz
Ett musikquizz med temat Musikens makt och politiska påverkan. Detta ingår i Gislaved kommuns demokrativecka.